Vader Mazraoui: "Er zijn ook andere mooie clubs voor hem gekomen"

6 juni 2022, 18:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mustafa Mazraoui is trots op de transfer die zijn zoon Noussair Mazraoui heeft gemaakt. De vleugelverdediger maakt gratis de overstap van Ajax naar Bayern München. In de jeugdopleiding van de Amsterdammers zag het er niet altijd zo uit dat hij ooit in de Europese top terecht zou komen.

"Het moeilijkste jaar was in de B1. Toen had ik meer een huilende dan een blije Noussair in de auto. Hij had geen band met de trainer en zat constant op de bank. Dat jaar dachten wij: dit is einde oefening", vertelt zijn vader in gesprek met Omroep West. De verdediger had het toen moeilijk door zijn fysieke staat. Mazraoui senior omschrijft zijn zoon als 'klein en iel'. "Bij Ajax moest hij opboksen tegen grote, sterke jongens. Elke training, elke wedstrijd was voor hem zwaar."

De verdediger zette door, haalde hoofdmacht in Amsterdam en gaat nu naar de Europese top. "Het is eigenlijk een jongensboek dat je van tevoren niet bedenkt", aldus Mazraoui senior. "Ajax is machtig mooi. Maar als je te horen krijgt dat Bayern voor hem komt, dan vraag je jezelf af: is dit allemaal echt? We hebben het over de top van de wereld. Het is niet niks. Er zijn ook andere mooie clubs voor hem gekomen, maar voor hem was dit de juiste keuze."

Volgens de vader van de voetballer is dit het ideale moment om een stap te maken. "Als je kijkt naar de geschiedenis van jeugdspelers bij Ajax, die gaan allemaal op jongere leeftijd weg. Hij is nu 24, dus hij is eigenlijk al volwassen in zijn hoofd. En die jongen is gewoon heel verstandig. Hij is er honderd procent klaar voor. Als dat niet zo was, hadden wij het wel een beetje tegengewerkt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen