De Jong waardevolste Nederlander; Mbappé spant wereldwijd de kroon

6 juni 2022 – Frenkie de Jong is de meest waardevolle Nederlandse speler. Onderzoeksbureau CIES Football Observatory berekende de transferwaardes van de spelers, waarbij wordt gekeken naar leeftijd, contractduur en diverse data uit wedstrijden. De middenvelder van FC Barcelona komt als 'winnaar' uit de bus als het gaat om voetballers van Hollandse bodem.

De Jong waardevolste Nederlander; Mbappé spant wereldwijd de kroon

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 25-jarige middenvelder zou een transferwaarde van 112,5 miljoen euro hebben. Dat het onderzoeksbureau niet helemaal betrouwbaar is, blijkt daar meteen uit. De afgelopen dagen gingen er geruchten dat Manchester United de voetballer voor tachtig miljoen euro over kan nemen. Dat er ruim dertig euro minder betaald kan worden, heeft te maken met de financiële situatie van Barça. De Catalanen kunnen geld goed gebruiken, waardoor de beleidsbepalers al lang blij zijn als dit bedrag daadwerkelijk binnenkomt.

Kylian Mbappé is de speler met de hoogste transferwaarde van de wereld. De aanvaller leek deze zomer transfervrij te vertrekken naar Real Madrid, maar op het laatste moment tekende hij een nieuw contract bij Paris Saint-Germain. Zijn geschatte waarde wordt geschat op meer dan tweehonderd miljoen euro. Nummer twee op de lijst is Vinícius Junior van Real Madrid, die 185 euro vertegenwoordigd. Erling Haaland complementeert het podium met een waarde van 152 miljoen.

In totaal staan er drie Nederlanders in de top-honderd van het onderzoek. Donyell Malen heeft een transferwaarde van bijna 67 euro, terwijl Matthijs de Ligt 63 miljoen euro waard is op dit moment. Antony van Ajax is de enige Eredivisiespeler op de lijst. Hij is net iets meer dan vijftig miljoen euro waard volgens het onderzoekmodel.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd