'Grijpt Ajax weer mis? Bergwijn op radar bij Premier League-club'

6 juni 2022, 20:16

Ajax moet hopen dat Steven Bergwijn nog haalbaar is. Zijn heldenrol tegen België was goed voor de aanvaller, maar minder voor de Amsterdammers. De interesse in de aanvaller is namelijk geconcretiseerd door andere clubs. De Nederlander kan namelijk ook kiezen voor een stap in de top van de Premier League.

Dat meldt De Telegraaf. Ajax heeft overigens nog wel de beste papieren om de voetballer, die vroeger in de jeugd van de club heeft gespeeld, terug te halen. Speler en club zouden zelfs al een mondeling akkoord hebben over een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Het is alleen de vraag of het daadwerkelijk zo ver gaat komen, aangezien de Amsterdammers tot dusver niet willen voldoen aan de vraagprijs van Tottenham Hotspur. De Engelsen zouden dertig miljoen verlangen.

'In Brussel ontspon zich het scenario waarvoor de Ajax-top al was gewaarschuwd. Met zijn flitsende spel en prachtige openingstreffer dreef Bergwijn zijn eigen transfersom op en liet hij bij andere clubs de alarmbellen afgaan', schrijft Mike Verweij in De Telegraaf. De woorden van Louis van Gaal hielpen daar ook niet bij. Hij vergeleek de aanvaller en zijn kompaan Memphis Depay met het superduo Robin van Persie en Arjen Robben, dat op het WK in Brazilië hoge ogen gooide.

Volgens de journalist is het 'een raadsel waarom Ajax zo treuzelt' over de pijlsnelle aanvaller. De Amsterdammers probeerden al drie keer eerder om hem te halen, maar dat mislukte telkens. Een nieuwe afwijzing zou volgens Verweij 'een blamage' zijn. Welke Engelse topclub met de Nederlandse landskampioen strijd om de handtekening van Bergwijn is niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die komt naar Ajax voor 23 mln

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen