Ook met tien wijzigingen wint Frankrijk niet in Nations League

6 juni 2022, 22:43

Didier Deschamps heeft hard ingegrepen na de nederlaag tegen Denemarken (1-2). Dat heeft niet goed uitgepakt, want met tien wijzigingen werd Kroatië ook niet aan de kant gezet. De bondscoach liet alleen middenvelder Aurélien Tchouaméni staan in zijn basisploeg. Dat leverde een 1-1 gelijkspel op.

Overigens waren de wissels niet alleen om de spelers te straffen, het was ook om de voetballers rust te geven na een slepend seizoen. Onder anderen Karim Benzema en Kylian Mbappé mochten op de bank plaatsnemen. Wissam Ben Yedder en Christopher Nkunku mochten in de basis beginnen, waarbij laatstgenoemde een van de meest besproken spelers van de eerste helft was. De aanvaller van RB Leipzig werd na twintig minuten hard geraakt door verdediger Domagoj Vida. De Kroaat mocht echter gewoon blijven staan.

Zie ook: Zaag van de week: Kroatische sliding levert slechts geel op

Met elf tegen elf kwam Frankrijk op voorsprong na rust. In minuut 52 maakte Adrien Rabiot de openingstreffer op aangeven van Ben Yedder. Twintig minuten voor tijd was Luka Modric, die zijn honderdvijftigste interland speelde, dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet werd echter uitstekend gekeerd door doelman Mike Maignan.

In minuut 81 kwam Kroatië toch op gelijke hoogte.  Andrej Kramaric ging naar de grond en kreeg, na inmenging van de VAR, een strafschop mee. Die schoot hij zelf tegen de touwen, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan het Nations League-duel. Kroatië en Frankrijk hebben na twee wedstrijden één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen