Twijfel bij vraagprijs Bergwijn: "Dat is nogal wat voor Ajax"

7 juni 2022, 11:28

Kees Kwakman twijfelt of Ajax er goed aan doet om dertig miljoen euro op tafel te leggen voor Steven Bergwijn. Tottenham Hotspur heeft dat prijskaartje namelijk om de nek van de Oranje-international gehangen. Kwakman vindt dat echter te veel voor de Amsterdammer.

"Ik vind dat veel te veel geld", vertelde Kwakman bij Voetbalpraat van ESPN. "Ik snap heus wel dat dit prijskaartje op hem wordt geplakt. Ze willen natuurlijk ook geen verlies lijden. En hij scoort ook steeds in het Nederlands elftal. Dat is wel fijn voor Bergwijn, maar niet qua vraagprijs. Voor Engelse begrippen is dit normaal, maar voor Ajax vind ik het nogal wat."

Op sportief gebied zou Kwakman de entree van Bergwijn echter wel toejuichen. Het financiële plaatje kan een probleem worden.  "Ik zeg helemaal niet dat hij niet goed genoeg is. Ik denk juist dat hij uitstekend bij Ajax past. Als je hem voor dertig miljoen koopt, ga je hem niet vanuit Nederland voor meer geld verkopen. Je ziet wel vaak dat de prijzen van spelers bij Ajax wel wat hoger liggen."

Bergwijn (24) liet na de interland tussen België en Nederland al weten een vertrek wel te zien zitten. Ajax is al maanden om hem naar Amsterdam te halen. "Misschien komt er wel een andere club die meer biedt. Dan gaat Tottenham daar wel mee in zee. Maar Bergwijn was zelf ook wel uitgesproken. Hij wil echt weg en voelt zich aan zijn lot overgelaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doen

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij goedkopere aanbiedingen voor internet " altijd Dien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen