Uitspraken Van Gaal irriteren Belgische bondscoach: "Zei hij dat?"

7 juni 2022 – De Belgische bondscoach Roberto Martínez heeft geïrriteerd gereageerd op de uitspraken van Louis van Gaal. Zijn ploeg leidde tegen Oranje een zeldzame en pijnlijke 1-4 thuisnederlaag, waarna Van Gaal zich uitsprak over het spel van de Belgen. Dat is bij de Spanjaard niet goed gevallen, zo bleek uit zijn persconferentie op dinsdag. 

Uitspraken Van Gaal irriteren Belgische bondscoach: "Zei hij dat?"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Zei Van Gaal dat we niet goed genoeg druk gezet hebben?", herhaalde Martínez de vraag, geciteerd door De Telegraaf. "Hij zei ook dat Noa Lang de Gouden Bal meer verdiende dan Kevin de Bruyne..." Van Gaal maakte die opmerking tijdens een persmoment in aanloop naar de ontmoeting met België. Hij bedoelde het als grap, om duidelijk te maken dat aanvallers de prijs sneller winnen dan middenvelders, maar Martínez leek dit niet zo begrepen te hebben.

Lees ook: Van Gaal grapt: "Noa Lang heeft meer kans dan Kevin De Bruyne"

"Ik ga niet antwoorden op andere bondscoaches", zei de Belgische bondscoach vervolgens, waarna hij toch kort in ging op de manier van drukzetten van zijn ploeg. "Het moeilijke aan internationaal voetbal is dat een blok van 75 wedstrijden zes jaar duurt. Dan is het moeilijk om een lijn te vinden. Tegen Nederland deden we het niet goed genoeg, maar ons succes hangt niet af van onze druk. Wel van wat we doen met en zonder bal."

Het België van Martínez krijgt woensdagavond vanaf 20.45 uur de kans om zich te herpakken in de thuiswedstrijd tegen Polen. Daarna wachten nog uitduels tegen Wales en opnieuw Polen. Oranje speelt woensdag om dezelfde tijd thuis tegen Wales, dat zich zondag wist te plaatsen voor het WK. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd