Brobbey sprak al met Schreuder: "Liefst meld ik me meteen bij Ajax"

7 juni 2022, 17:50

Brian Brobbey maakt er geen geheim van dat hij komend seizoen het liefst voor Ajax zou spelen. De twintigjarige spits sprak dat al verschillende keren uit in de media en liet het ook zijn huidige club RB Leipzig eerlijk weten. Of het van een definitieve terugkeer ook echt gaat komen, is echter nog altijd de vraag.

Wel sprak de spits die het afgelopen halfjaar al verhuurd werd aan Ajax tussendoor met zijn huidige werkgever. "Leipzig belde om me te feliciteren met de landstitel", vertelde hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb ze gezegd dat ik het liefst bij Ajax blijf. Dat begrepen ze. Ze zeiden dat ze daarvoor open stonden, maar dat ik eerst met Ajax moest praten en niet voor niets terug kan."

Hoe het er nu voor staat? "Eerlijk gezegd ken ik de stand van zaken niet. Ik denk dat ze bezig zijn, maar verder hoor ik niks. Het liefst meld ik me in de voorbereiding meteen bij Ajax. Ik weet alleen niet of het lukt, maar ik hoop en denk van wel." Klaas-Jan Huntelaar, mede-verantwoordelijk voor het technisch beleid bij de club, liet wel al weten dat de onderhandelingen over een transfersom gaande zijn en dat Ajax er alles aan doet om Brobbey over te nemen.

Schreuder

Zowel Ajax als Brobbey zelf rekent er dus op dat de transfer er gaat komen. Trainer Alfred Schreuder belde dan ook al met zijn mogelijke nieuwe spits. "Hij heeft me gebeld om te laten weten dat hij me er erg graag bij houdt. Ik weet dat iedereen positief over hem praat. Van Dusan Tadic en Daley Blind hoorde ik goede verhalen. In 2019 heb ik nog een paar keer onder hem getraind toen hij assistent van Erik ten Hag was. Hopelijk kan Ajax de lijn doortrekken onder hem. Ik hoop dat ik daarbij ben, want ik wil heel graag in de Champions League mooie dingen laten zien."

Lees ook: Zo ziet de concurrentie van Brian Brobbey bij RB Leipzig eruit

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen