Van Gaal verklaart: "V/d Looi zei: 'dan moet je Scherpen nemen'"

7 juni 2022, 20:34

Het oproepen van Kjell Scherpen voor Oranje na het wegvallen van Tim Krul heeft tot veel verbazing geleid. Tijdens zijn persconferentie van dinsdagavond kreeg Louis van Gaal de gelegenheid om die zet te verklaren. Hij vertelde dat het in overleg is gegaan met Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje.

De vraag klonk of Scherpen echt de beste optie was, maar Van Gaal legde uit dat veel andere opties niet beschikbaar waren. "Wij denken dat veel keepers op vakantie zijn. Dat is ook logisch. Dit was de enige manier om snel te reageren", zo verklaarde hij. 

"Op het moment dat Krul van de training afliep, hebben we meteen Erwin van de Looi gebeld, hem ingelicht en gevraagd wat zijn gedachten erover waren. De volgende dag hebben we een MRI laten maken. Toen werd het helemaal duidelijk en hebben we hem opnieuw gebeld en de vraag voorgelegd. Hij zei: 'Dan moet je Scherpen nemen'."

Lees ook: Scherpen opgeroepen voor Nederlands elftal

Janssen

Zo zal Scherpen er woensdag dus bij zijn als Oranje de eerste van twee ontmoetingen tegen Wales speelt. Dat geldt nog niet voor Vincent Janssen, die inmiddels wel is aangesloten bij de selectie. "Dat wilde ik niet, want hij heeft een jetlag. Hij schijnt er wel goed voor te staan. Hij gaat nu die jetlag verwerken, zodat hij echt fit is tegen Polen en Wales."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen