Kökcü en Dervisoglu verzorgen slotakkoord bij ruime zege Turkije

7 juni 2022, 23:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Turkije heeft dinsdagavond de tweede ruime zege op rij geboekt in de Nations League. Op bezoek bij Litouwen won het met liefst 0-6. Feyenoord Orkun Kökcü leverde op de valreep nog zijn bijdrage aan die zege met een assist op de laatste goal van Galatasaray-spits Halil Dervisoglu.

In de laatste editie van de Nations League degradeerde Turkije naar League C, waar het nu gekoppeld is aan Luxemburg, Litouwen en de Faeröer Eilanden. Dat dat een rijtje is waarin het niet thuishoort, bewees het eerder deze week al met een 4-0 zege op laatstgenoemde in de openingswedstrijd. En ook voor Litouwen werd al snel duidelijk dat er niets te halen viel. Dogukan Sinik tekende met twee treffers voor de ruststand van 0-2.

Na rust werden de verschillen nog vele malen groter. Kökcü was inmiddels binnen de lijnen gekomen als vervanger van Hakan Calhanoglu, toen Serdar Dursun in minuut 56 van elf meter de 0-3 maakte. Ondanks de vele kansen was het pas in de laatste tien minuten dat de Turken die voorsprong verdubbelden.

Dursun maakte namelijk in de 81e minuut zijn tweede, Yunus Akgun tekende acht minuten later voor de 0-5 en de laatste goal kwam dus in extra tijd van voormalig Sparta- en FC Twente-spits Dervisoglu. Hij werd goed weggestoken door Kökcü, omspeelde de doelman en zette de eindstand op het scorebord.