Maakt getergde Ronaldo opnieuw het verschil voor Portugal?

9 juni 2022, 07:00   Bijgewerkt: 8 juni 2022, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 9 juni.

Wedstrijden

Portugal - Tsjechië (20.45 uur)

Na twee wedstrijden in de Nations League staan Portugal en Tsjechië allebei op vier punten, waardoor het onderlinge duel in Estádio José Alvalade van groot belang is. Portugal zal na de 4-0 overwinning op Zwitserland, waarin Cristiano Ronaldo dé grote uitblinker was, vol vertrouwen het duel met de EK-beul van Oranje in gaan. Echter geldt dat ook voor de Tsjechen, die in het laatste duel verdienstelijk gelijkspeelden tegen Spanje.

Zwitserland - Spanje (20.45)

Spanje en Zwitserland zijn de Nations League allebei niet gestart op de manier hoe ze dat voor ogen hadden. De Zwitsers verloren de eerste twee duels allebei, terwijl Spanje twee keer tot slechts een gelijkspel kwam. Nu krijgen de Spanjaarden dé kans om aan te haken in de groep, terwijl het Zwitserland van bondscoach Murat Yakin direct al móét winnen om nog kans te maken in de poule.

Zweden - Servië (20.45)

Zweden wil donderdagavond maar al te graag revanche nemen op de 0-1 nederlaag in eigen huis tegen buurland Noorwegen. Erling Haaland was trefzeker vanaf de penaltystip, waardoor de Noren drie belangrijk punten pakten. Zweden, dat zich niet heeft geplaatst voor het WK Voetbal in Qatar, neemt het opnieuw op in de eigen Friends Arena en treft nu het Servië van Dusan Tadic, dat net als Zweden tot nu toe drie punten heeft verzameld.

Voetbal op tv

20.45 uur: Portugal - Tsjechië, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

20.45 uur: Zwitserland - Spanje, Ziggo Sport Racing, live verslag van het duel in de Nations League

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen