Waarom Van Persie klus bij Manchester United afwees

8 juni 2022, 10:48   Bijgewerkt: 8 juni 2022, 10:54

Robin van Persie kreeg deze zomer de kans om Erik ten Hag te volgen naar Manchester United, maar de voormalig aanvaller wees het aanbod af. Van Persie gaf de voorkeur aan een rol als assistent bij Feyenoord en coach in de Rotterdamse jeugdopleiding.

Een terugkeer bij de club waar hij zich tot landskampioen kroonde, kwam er daardoor dus niet. "Engeland is een geweldig land om in te wonen. De mensen zijn warm en vriendelijk. Het is 40 minuten vliegen vanaf Rotterdam, maar je komt in een totaal andere wereld terecht. Een heel mooie wereld", begint Van Persie in gesprek met Life After Football nog positief over Manchester.

Toch weigerde hij de kans om met Ten Hag mee te gaan naar Engeland. Zoon Shaqueel heeft een contract ondertekend bij Feyenoord, terwijl zijn dochter succesvol paardrijdt. "Mijn zoon en dochter zijn nu belangrijk", aldus Van Persie. "Dat ze allebei hun passie hebben gevonden is geweldig. Een hobby is leuk, maar je hoopt dat ze echt een passie vinden."

Het was dé reden dat Van Persie ook komend seizoen actief blijft bij Feyenoord. De linkspoot traint in Rotterdam de Onder-15 en is assistent bij het eerste elftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen