Gullit: "Donkere spelers mogen alleen assistent worden, flikker op"

8 juni 2022, 13:31

Ruud Gullit heeft hard uitgehaald naar het beleid van de KNVB. De oud-voetballer vindt nog altijd dat donkere trainers in de voetballerij tekort worden gedaan. De 59-jarige analist haalt als voorbeeld de situatie bij het Nederlands elftal aan.

Na het vertrek van Henk Fraser als assistent-trainer bij Oranje moest bondscoach Louis van Gaal op zoek naar een nieuwe rechterhand. Edgar Davids werd vervolgens aangesteld als opvolger van de nieuwe trainer van FC Utrecht. "Goed dat jullie daarover beginnen", geeft Gullit aan in zijn interview met het magazine Helden. "Wat heeft Patrick Kluivert mogen doen bij het Nederlands elftal? Heeft hij trainingen gegeven? Ik zou het niet weten", aldus de analist, die zijn ongenoegen over het beleid van de voetbalbond duidelijlk laat blijken.

"Heeft Henk Fraser trainingen gegeven?", vraagt Gullit zich af. "Misschien één keer, ik weet het niet. Heb ik trainingen gegeven bij Dick Advocaat? Nee! Hij zei dat ik tussen de spelers in moest staan, maar ik heb nooit een training mogen geven", weet Gullit nog van zijn tijd als assitent bij het Nederlands elftal. "Elke keer zie je al die donkere spelers die alleen maar assistent mogen worden. Flikker op!"

Gullit heeft het gevoel dat de KNVB na het vertrek van Fraser bewust zocht naar een donkere coach als opvolger. "Maar wat gaat Davids doen? Ik heb alweer gelezen dat hij tussen de spelers in moet gaan staan", zegt Gullit, die vindt dat donkere trainers momenteel nog steeds tekort worden gedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik moet hem jammer genoeg gelijk geven want het is opvallend dat de donkere jongens zelden of nooit hoofdcoach ergens worden en je ziet ook geen donkere scheidsrechters en lijnrechters in de ere divisie

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gullit.. blijft dit doorgaan met die man?

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja hij heeft gelijk, maar hoeveel van die donkere spelers hebben hun papieren voor coach betaald voetbal gehaald? Volgens mij heeft Seedorf ze kruit verschoten toen hij als eerste klus Milan aannam en in Nederland zijn ego te groot is voor AZ bijvoorbeeld. Speler coach Davids bij Bernett was ook zo een succes verhaal en in Portugal kreeg de man een rode kaart in ze eerste wedstrijd. Ja daar scoor je punten mee. Vieira bij Palace, hij doet het beter dan De Boer en hij begint niet meteen aan een monster klus als Seedorf. Is dit echt een gevalletje van alleen maar huidskleur of zou het ook iets met het aantal donkere mannen die de interesse en papieren hebben te maken hebben.

Bram
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk mag je dit zeggen en vinden. Maar dan vind ik wel dat je namen moet noemen van donkere mensen dit volgens jou wel de potentië hebben om de rol van hoofdcoach in te gaan vullen (op termijn). Want ik zou nu geen donkere Nederlander weten die dat kan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gio

Bram
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is inderdaad een mooie potentiële optie.

Ger67
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik woon al sinds 2014 in het buitenland en kijk met verbazing naar de de verongelijkte discussies . Er zijn maar twee coaches die op een behoorlijk niveau hebben gewerkt en dat zijn Ten Cate en Rijkaard. Maar het Nederlands elftal is een team dat vol zit met Champions League niveau spelers en die moeten toch wel minimaal gemanaged worden door een trainer die een club in de hogere regionen van de Europese competities heeft geleid. Hasselbaink, Davids, Fraser, ze hebben het niveau (nog) niet. Het is een kwestie van tijd. Positive discriminatie is geen optie. Hasselbaink in League One wilde benoemd worden om zijn kwaliteiten, niet omdat hij donker is. Dus voorlopig alleen assistent;

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ex-voetballer moet je toch weten dat het om prestaties gaat en niet om huidskleur.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen