Opstelling Oranje: Louis van Gaal kiest voor elf nieuwe namen

8 juni 2022, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijd tegen Wales bekendgemaakt. Ten opzichte van het met 1-4 gewonnen duel met België kiest de bondscoach voor een compleet nieuw team. Stefan de Vrij is bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder van Oranje.

Mark Flekken vervangt Jasper Cillessen onder de lat. De doelman van SC Freiburg speelt in Cardiff zijn derde interland. De driemansverdediging wordt gevormd door Jordan Teze, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt. Voor Teze betekent het zijn debuut in het Nederlands elftal. Hans Hateboer en Tyrell Malacia zijn de wingbacks.

Jerdy Schouten, die net als Teze zijn Oranje-debuut maakt, moet samen met Teun Koopmeiners voor de controle op het middenveld zorgen. De aanvallende impulsen zullen komen van Cody Gakpo, Noa Lang en Wout Weghorst. Bruno Martins Indi, die tegen België op de tribune zat, behoort ditmaal wel tot de selectie.

Het Nederlands elftal gaat na één wedstrijd aan kop in Groep 4 van de Nations League. Wales ging in de eerste speelronde onderuit tegen Polen (2-1), maar wist zich een aantal dagen wel ten koste van Oekraïne te plaatsen voor het WK in Qatar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen