Promes moet neef schadevergoeding betalen na steekpartij

8 juni 2022, 21:45

Quincy Promes moet zijn neef een schadevergoeding betalen na de veelbesproken steekpartij uit 2020. Dat heeft een civiele rechter in Amsterdam woensdag bepaald. Daarmee is de kous zeker nog niet af voor de speler van Spartak Moskou. Er hangt namelijk ook nog een strafzaak boven zijn hoofd.

RTL Boulevard laat na contact met advocaat Yehudi Moszkowicz weten dat er in ieder geval een schadevergoeding gaat komen. De hoogte van dat bedrag moet echter op een later moment nog worden bepaald. Volgens Moszkowicz wilde zijn cliënt, de neef van Promes, het in eerste instantie zonder aangifte afdoen en daarom werd deze zaak naar de civiele rechter gebracht. Toen dat niet lukte, werd alsnog een andere procedure gestart.

Ook wilde men voorkomen dat het geld van Promes zou verdwijnen richting Rusland, waar de 30-jarige aanvaller onder contract staat bij Spartak. De advocaat liet beslag leggen op het huis van Promes. "En bij beslag moet je dagvaarden en dan komt er dus een vonnis", aldus de advocaat in gesprek met RTL Boulevard. In dat vonnis staat dat Promes zijn neef gestoken heeft en dat dat een onrechtmatige daad is. Promez zelf betwist dat.

De schadevergoeding zal voor Promes, die overigens ook de proceskosten moet betalen, niet het grootste probleem zijn. Justitie vervolgt hem namelijk ook nog vanwege deze steekpartij voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Promes wordt ook nog verdacht van de smokkel van synthetische drugs naar Australië en deelname aan een criminele organisatie. Om die reden werd hij al enige tijd door de politie afgeluisterd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen