Van de Looi verwacht telefoontje: "Even bellen met Van Gaal"

8 juni 2022 – Erwin van de Looi is trots dat zijn Jong Oranje zich heeft geplaatst voor het EK van 2023. De beloften zagen concurrent Jong Zwitserland punten verspelen en zijn zeker van een ticket. De Nederlandse coach verwacht ook nog wel een belletje van bondscoach Louis van Gaal.

Van de Looi verwacht telefoontje: "Even bellen met Van Gaal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Wij hadden een dag vrij en zouden om 20.30 uur bij elkaar komen", vertelde Van de Looi bij het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. "Toen ik in Zeist het parkeerterein opdraaide, kreeg ik een appje van mijn zoon met een felicitatie. Daar had ik geen rekening meer mee gehouden. De groepsapp ging meteen wel even los, iedereen is blij en opgetogen. We stappen toch iets anders het vliegtuig naar Wales in."

Van de Looi weet nog niet of Van Gaal nu wat spelers naar het grote Oranje gaat halen. "Dat zou kunnen, ik weet het niet. Ik heb geen idee hoe het met blessures zit en hoe Van Gaal daarover denkt. Hij heeft van begin af aan gezegd dat hij rekening heeft gehouden met Jong Oranje. Nu ligt die situatie natuurlijk anders. Ik had hem donderdag nog aan de lijn, maar hier hadden we allebei eigenlijk geen rekening mee gehouden. Ik denk dat we nu nog wel even bellen."

Jong Oranje vliegt donderdagmiddag naar Wales, waar zaterdagavond (18.00 uur) de laatste groepswedstrijd op het programma staat. Van de Looi wil de kwalificatie graag in stijl afsluiten door ongeslagen te blijven. Het is dus de vraag of alle spelers meereizen naar Wales of dat Van Gaal nog wat jongens meeneemt naar Rotterdam. Daar speelt het grote Oranje in de Nations League nog tegen Polen en Wales.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd