Strijd om Malacia: 'Verdediger bracht al bezoek aan stadion Lyon'

9 juni 2022 – Het lijkt niet meer de vraag of, maar naar welke club Tyrell Malacia deze zomer gaat vertrekken. De verdediger van Feyenoord kan terugkijken op een meer dan uitstekend seizoen en de kans is dan ook groot dat hij dat gaat bekronen met een stap hogerop. Olympique Lyonnais is één van de gegadigen om met de Oranje-international aan de haal te gaan. Hij zou zelfs al een bezoek hebben gebracht aan de thuishaven van de Franse topclub. 

Strijd om Malacia: 'Verdediger bracht al bezoek aan stadion Lyon'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde 1908 althans. Malacia staat al geruime tijd in de belangstelling van Olympique Lyonnais, waar Peter Bosz voor de groep staat. Bosz werd in de zomer van 2021 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de Franse topclub. Zijn eerste seizoen in Frankrijk werd er echter een om snel te vergeten. Lyon eindigde in de Ligue slechts achtste en werd in de knock-outfase van de Europa League op pijnlijke wijze uitgeschakeld door West Ham United. Heel gek is het dus niet dat de Fransen zich deze zomer op meerdere posities, waaronder de linksbackpositie, willen versterken. 

Malacia staat bovenaan het verlanglijstje. Maar wil Olympique Lyonnais diens handtekening bemachtigen, zal het wel wat dieper in de buidel moeten tasten. Ze zijn volgens Franse media echter niet bereid om meer dan tien miljoen te betalen voor de komst van de vleugelverdediger. Woensdag meldde Voetbal International al dat de eerste biedingen voor Malacia zijn afgeslagen door Feyenoord. Lyon is overigens niet de enige buitenlandse (top)club met serieuze belangstelling voor Malacia. De Oranje-international, die woensdagavond nog een basisplaats had in het Nations League-duel met Wales, wordt ook al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Erik ten Hag ziet zijn komst naar verluidt wel zitten. 

Hoewel Feyenoord de eerste aanbiedingen voor Malacia dus resoluut van tafel heeft geveegd, is het wel bereid om met de verdediger mee te denken over een transfer. Malacia kon vorig jaar al naar Club Brugge, maar de kampioen van België wilde niet voldoen aan de Rotterdamse transferom. Die zal ook deze zomer boven de tien miljoen euro liggen. Malacia heeft bij Feyenoord immers nog een contract tot medio 2024. 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd