Botman en Geertruida mogen alsnog hopen op het 'grote' Oranje

9 juni 2022, 08:49   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 09:42

Het is momenteel de vraag of Matthijs de Ligt in het restant van deze interlandperiode nog in actie komt voor het Nederlands elftal. De Ligt, die woensdagavond een basisplaats had in het Nations League-duel met Wales, viel in de slotfase namelijk geblesseerd uit. Het is om die reden niet uitgesloten dat Louis van Gaal een dezer dagen een vervanger oproept. 

De Ligt was lange tijd niet weg te denken uit de basiself van Oranje, maar daar is deze interlandperiode verandering in gekomen. Woensdagavond had hij weliswaar een basisplaats, maar een paar dagen eerder tegen België genoot Jurriën Timber nog de voorkeur als rechter centrale verdediger. Van Gaal voerde voor de ontmoeting met Wales echter elf wijzigingen door ten opzichte van het duel met België, waardoor De Ligt het vanaf het begin mocht laten zien.

De verdediger van Juventus deed weinig fout, maar maakte allesbehalve een omstreden indruk. Vooral aan de bal oogde hij druistig en zelfs onwennig. En dan moest hij zich in de slotfase ook nog eens noodgedwongen laten vervangen. Ongelukkig, want volgens Van Gaal was De Ligt 'normaal gesproken tegen Polen begonnen'. ''Maar nu moet ik even afwachten. Ik ga hem zeker niet overbelasten'', werd de bondscoach na afloop geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Mocht De Ligt het niet redden, kan het zijn dat Van Gaal een vervanger oproept. ''Ik heb al gezegd welke spelers mij bevallen'', doelde de bondscoach op Sven Botman en Lutsharel Geertruida, die momenteel behoren tot de selectie van Jong Oranje. De beloften verzekerden zich woensdagavond, zonder zelf in actie te komen, van een startbewijs voor het EK van 2023 in Roemenië en Georgië. In de laatste kwalificatiewedstrijd, zaterdag tegen Jong Wales, staat er dus niets meer op het spel. De weg naar het 'grote' Oranje ligt daardoor open voor Botman of Geertruida, al is het eerst nog even afwachten hoe De Ligt zich herstelt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen