Topaanwinst voor Bosz: Lacazette keert terug op het oude nest

9 juni 2022, 09:26   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 09:49

Alexandre Lacazette draagt met ingang van het nieuwe seizoen voor de tweede keer in zijn loopbaan de kleuren van Olympique Lyonnais. De Fransman maakt transfervrij de overstap van Arsenal naar de club waar hij tussen 2009 en 2017 al onder contract stond. Daarmee heeft Peter Bosz eindelijk zijn gewenste spits binnen. 

Toen Bosz in de zomer van 2021 werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Olympique Lyonnais, had de Franse topclub net afscheid genomen van Memphis Depay. De Oranje-international verruilde Lyon transfervrij voor FC Barcelona, dat op dat moment nog werd getraind door Ronald Koeman. Een grote aderlating voor Lyon, dat in het voorgaande seizoen nog zo afhankelijk was van de oud-speler van PSV en Manchester United. Een waardige vervanger kwam er niet en dat deed zich voelen. Lyon eindigde in het afgelopen seizoen slechts als achtste en werd in de Europa League op pijnlijke wijze uitgeschakeld door West Ham United. 

Bosz geniet desondanks nog altijd het vertrouwen van de clubleiding. Maar in zijn tweede seizoen zal het toch echt een stuk beter moeten. Daarvoor is versterking een must. De eerste topaanwinst is in ieder geval binnen. Lyon maakte zojuist bekend dat Lacazette terugkeert op het oude nest. Lacazette verruilde de Franse topclub in de zomer van 2017 voor Arsenal, waarvoor hij in 206 wedstrijden 71 keer trefzeker was. In het shirt van Lyon noteerde hij betere cijfers: 129 doelpunten in 275 wedstrijden. Bosz zal dan ook ongetwijfeld dolgelukkig zijn met de komst van Lacazette, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot de zomer van 2025. 

Malacia

Olympique Lyonnais hoopt zich deze zomer ook in defensief opzicht te versterken. Tyrell Malacia staat bovenaan het verlanglijstje van Bosz. De vleugelverdediger, die woensdagavond nog in actie kwam voor Oranje in het Nations League-duel met Wales, wordt al geruime tijd in verband gebracht met een overstap naar de Franse competitie. Maar of het zover komt, valt nog te bezien. Malacia zou weliswaar al een bezoek hebben gebracht aan het stadion van Lyon, maar van een akkoord met Feyenoord is zeker nog geen sprake. De nummer acht van het afgelopen seizoen in Frankrijk wil naar verluidt niet meer dan tien miljoen euro betalen voor de komst van Malacia. Feyenoord zet echter in op een hogere transfersom. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen