Welke spelers van Oranje B kunnen het de eerste elf lastig maken?

9 juni 2022, 12:00   Bijgewerkt: 9 juni 2022, 13:27

In een gezapige ontmoeting tussen Wales en het Nederlands elftal trok Oranje uiteindelijk toch aan het langste eind. De B-garnituur van bondscoach Louis van Gaal had het vooral in de eerste helft lastig, waarna het in het tweede bedrijf door een aantal wissels beter ging spelen. FCUpdate.nl zet een aantal lichtpuntjes van de reserveploeg van Oranje op een rijtje.

Bondscoach Louis van Gaal voerde elf wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van het gewonnen duel in België (1-4). Dat was direct terug te zien op het veld, want Oranje had het niet makkelijk met Wales. Er werden nauwelijks kansen weggegeven, maar de formatie van Louis van Gaal aanvallend ook niet bij machten om veel kansen te creëren. Een prachtige kopbal van Wout Weghorst in de extra tijd, vlak nadat Wales op gelijke hoogte kwam, zorgde ervoor dat Oranje met zes punten uit twee wedstrijden goed is begonnen aan de Nations League.

Jerdy Schouten

Wie ook goed is begonnen aan de Nations League, is Jerdy Schouten. De middenvelder van Bologna maakte woensdagavond zijn debuut voor Oranje en vulde zijn rol goed in. Analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart waren laaiend enthousiast over de middenvelder, terwijl bondscoach Louis van Gaal na afloop genoeg verbeterpunten zag. Wel is duidelijk dat Schouten zijn visitekaartje heeft afgegeven bij het Nederlands elftal. In de toekomst zal moeten blijken of de 25-jarige voetballer in staat is om een basisplaats te veroveren.

Teun Koopmeiners

Met zijn eerste doelpunt in dienst van het Nederlands elftal beleefde Teun Koopmeiners een mooie avond in Cardiff. De middenvelder haalde een prima niveau, maar zal als centrale middenvelder toch nog wel wat vaker de voorste linie moeten zoeken. Bij AZ - maar ook bij Atalanta - heeft Koopmeiners laten zien dat uitstekend te beheersen, maar in Wales was dat nog te weinig te zien. Met zijn doelpunt heeft de middenvelder bondscoach Louis van Gaal in ieder geval laten zien dat hij ook aanvallend zijn steentje kan bijdragen.

Tyrell Malacia

De linksback van Feyenoord wordt door veel mensen in Nederland gezien als de ideale linksback voor het Nederlands elftal. De vleugelverdediger, die in de belangstelling staat van veel clubs, weet na de wedstrijd tegen de Belgen echter dat Daley Blind hoger in de pikorde staat. Tegen Wales gaf Malacia zijn visitekaartje nog niet helemaal af, maar liet hij wel zien het niveau prima aan te kunnen. Met een goede assist bij de late treffer van Weghorst was de Feyenoorder toch nog belangrijk voor Oranje.

Stefan de Vrij

Voor Stefan de Vrij, woensdagavond aanvoerder tegen Wales, wordt het een uitdaging om zich in de basiself te knokken. Oranje beschikt momenteel over uitstekende centrumverdediger, waardoor de speler van Internazionale buiten de boot dreigt te vallen. Woensdag liet De Vrij in ieder geval zien de taken van Virgil van Dijk, die eerder met vakantie mocht, goed over te kunnen nemen De verdediger was betrouwbaar aan de bal en stond vaak goed opgesteld, waardoor Wales niet tot grote kansen kwam. De Vrij zal de komende maanden met Jurriën Timber, Nathan Ake en Matthijs de Ligt moeten concurreren voor een plek in de basis.

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dacht dat Batshuayi nog de 1-4 had gemaakt voor Belgie, maar lees hier toch dat het bij 0-4 gebleven is, helder.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stefan de Vrij moet altijd spelen. Hij is de beste mandekker van Nederland in jaren. Ik denk niet dat Timber bij een club als Inter in de basis zou staan. Hij is een goede voetballer, maar komt verdedigend nog echt tekort.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen