Feyenoord bevestigt zware straf en spreekt zich uit: 'Bijzonder teleurgesteld'

9 juni 2022, 13:46

Feyenoord heeft bevestigd dat het fors gestraft is door de UEFA. Op de eigen website liet de club weten dat het de eerstvolgende Europese uitwedstrijd geen supporters mee mag nemen en ook de eerste thuiswedstrijd een deel van het stadion gesloten moet blijven. Daarnaast bleek de opgelegde boete nog hoger dan eerder gemeld.

Woensdag werd er al bericht over de forse straf die Feyenoord opgelegd werd na misdragingen rond de beide halve finale-wedstrijden tegen Olympique Marseille. Daarbij werd het afsteken van vuurwerk en het gooien met objecten genoemd. De Rotterdammers mogen bij de eerstvolgende uitwedstrijd geen supporters meenemen en in het eerste thuisduel moet de gele zijde, waar de fanatiekere aanhang zit, leeg blijven. De geldboete bedraagt 100.000 euro, meer dan de 70.000 euro die eerder genoemd werd.

'Bijzonder teleurgesteld'

De club zelf sprak zich op de eigen website ook uit over de nieuwe straf. 'Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen. Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat.'

Feyenoord gaf tot slot aan de vonnissen te bestuderen en later meer te vertellen over de exacte gevolgen van 'de betreurde sancties'. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dhoogeboom
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het is toch juridisch van het zotte dat entiteit A wordt bestraft voor wat entiteit B doet. Als mensen zich misdragen moeten deze individueel worden vervolgd en dat moet voorbehouden zijn aan overheden die hiertoe bevoegd zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen