Blind praat United bij over Ten Hag: "Hij is een controlfreak"

9 juni 2022, 15:52

In Manchester is men zeer benieuwd naar Erik ten Hag. Daley Blind werkte bij Ajax jaren succesvol met hem samen en kon zijn oude club daarom iets vertellen over de werkwijze van de nieuwe trainer van Manchester United

De eerste beelden van Ten Hag in Manchester, waar hij zich aan iedereen binnen de club voorstelde, waren voor Blind geen verrassing. "Hij is erg sociaal. Ook bij Ajax wist hij dat iedereen binnen de club belangrijk is. Iedereen moet betrokken worden om een winnende mentaliteit te creëren. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan. Daar is hij zich van bewust. Daarnaast is hij een controlfreak die overal bovenop wil zitten. Ik denk dat dat een kwaliteit is die je nodig hebt om zo goed te zijn als hij."

Wat voor type trainer Ten Hag is? "Een briljante. Het is een manager die graag aanvallend voetbal speelt, waar Manchester United ook voor staat. Hij is een trainer die weet wat hij wil. Hij weet ook precies hoe hij dat moet overbrengen op het team en iedereen binnenboord moet houden. Hij weet iedereen dezelfde richting op te krijgen om zo een winnaarsmentaliteit te creëren en prijzen te pakken."

Geduld

Blind wilde zich niet wagen aan een voorspelling hoe lang Ten Hag nodig heeft om United naar zijn hand te zetten. Hij wilde de druk op de trainer niet nog verder opvoeren. Of hij zijn oude coach prijzen ziet pakken in Manchester? "Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat het belangrijkste is dat het team een herkenbare speelstijl laat zien. Als dat gebeurt, wordt het eenvoudiger om te winnen. Van daaruit kun je prijzen gaan pakken. Wanneer dat gebeurt, durf ik niet te zeggen. Maar ik weet dat deze manager de kwaliteiten heeft en hoop dat hij de tijd krijgt om alles naar zijn hand te zetten. Dan weet ik zeker dat hij succesvol zal worden."

Lees ook: Ronaldo kijkt uit naar Ten Hag-tijdperk: "Fantastisch werk bij Ajax"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen