Promes in beroep: "Wedstrijd wordt beslist bij laatste fluitsignaal"

9 juni 2022 – Quincy Promes is het niet eens met de uitspraak van de civiele rechter. Hij gaat daarom in beroep tegen de straf die hij opgelegd heeft gekregen. De aanvaller van Spartak Moskou kreeg woensdag te horen dat hij een schadevergoeding moet betalen aan zijn neef, die hij met een mes stak op een feestje.

Promes in beroep: "Wedstrijd wordt beslist bij laatste fluitsignaal"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De advocaat van de voetballer laat aan Shownieuws weten in beroep te gaan. "De wedstrijd wordt beslist bij het laatste fluitsignaal, zei een wijs man ooit", vertelt jurist Arjen Paardekooper voor de camera van Shownieuws. Hoeveel Promes moet betalen aan zijn neef is nog niet bekend. Dat bedrag moet door de rechter nog betaald worden. De buitenspeler van Spartak Moskou moet ook de proceskosten betalen van de zaak.

Hoe lang het duurt voordat de rechter zich uitspreekt over het te betalen bedrag, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Promes nog niet klaar is in de rechtszaal. Naast de civiele zaak komt er ook nog een strafzaak voor de aanvaller, die vervolgd wordt voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Daarnaast wordt hij er ook verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Dat kwam aan het licht toen de telefoon van de aanvaller getapt werd door de politie.

Ten tijde van het steekincident stond Promes onder contract bij Ajax. Uiteindelijk keerde hij terug bij Spartak Moskou, waar hij eerder al gespeeld had. De Russen betaalden circa 8,5 miljoen euro voor de aanvaller. Door bonussen kon dat bedrag oplopen naar elf miljoen in totaal.

Reacties

Premier League

gerelateerd