Haller en Berghuis lovend over medespeler: "Dat is wat je nodig hebt"

9 juni 2022, 18:47

Sébastien Haller stelt dat de komst van Brian Brobbey goed is geweest voor de ploeg. De aanvaller kreeg er een serieuze concurrent bij met het talent, maar dat leverde Ajax uiteindelijk wel de landstitel op. De Nederlander was van cruciaal belang met zijn doelpunten in de competitie.

"Wij hadden een extra spits nodig, het was lastig om alle wedstrijden te spelen zoals wij exact wilden. Het was de beste keuze in de transferperiode, omdat hij iemand was die zich snel kon aanpassen. Ik was blij met zijn komst", vertelt Haller bij Ajax TV. De Ivoriaan was in januari actief op de Afrika Cup, waardoor Brobbey meteen minuten kreeg. Hij scoorde twee keer tegen FC Utrecht en een keer tegen PSV, waardoor hij meteen zijn stempel kon drukken.

Haller was niet jaloers, geeft hij aan. "Dat is wat je nodig hebt als je titels wil pakken: je hebt spelers nodig die het verschil kunnen maken", aldus de aanvaller, die niet bang was voor zijn concurrent. "Bang zijn kan niet. Je weet dat er in de voetballerij altijd concurrentie is. Je moet altijd blijven werken om je plek in het elftal te behouden. Als je die verliest, heeft het een reden. De trainer kiest uiteindelijk. We hebben verschillende kwaliteiten."

Steven Berghuis is ook lovend over het talent. "Hij maakte al heel snel goals. Ik had al van de jongens gehoord dat het een hele goede jongen in de groep was. Dat heb ik gemerkt. Hij bracht humor, maar ook kwaliteit", aldus de omgeturnde middenvelder.

In de bekerfinale koos Erik ten Hag voor Brobbey in plaats van Haller. De Ivoriaan wilde daar geen probleem van maken. "Ik ben een speler, niet de trainer. Hij wilde op dat moment de kwaliteiten van Brobbey gebruiken. Het moet niet zo zijn dat je hem niet steunt als ik niet speel. We zijn uiteindelijk een team", besluit Haller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen