Dessers over looneisen: "Geruchten die nergens op zijn gebaseerd"

9 juni 2022, 21:54

Cyriel Dessers gaat niet definitief naar Feyenoord. De aanvaller vindt het niet terecht dat hij als schuldige wordt aangewezen. De afgelopen dagen verschenen in de media meerdere berichten waarin gemeld werd dat zijn salariseisen een transfer in de weg stonden. De aanvaller vindt het jammer dat de partijen er niet uit zijn gekomen.

"Ik was heel gelukkig in Feyenoord. Voor het eerst zat ik bij een club waar ik het niet erg zou vinden de rest van mijn carrière te blijven. Dat was een mooi gevoel dat ik koesterde", vertelt de aanvaller in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik heb gesprekken gehad met Feyenoord. Daarin is gebleken dat het puur sportief wel klikte, maar dat je op een gegeven moment botst op de financiële realiteit."

Daarbij doelt de aanvaller op de verplichte afkoopsom van vier miljoen euro en niet alleen op zijn salariseisen. "Dat zijn geruchten die nergens op zijn gebaseerd. Ik vind het jammer dat het daarop wordt gespeeld, want ik denk niet dat het daarover gaat in dit verhaal. Ik vroeg een loon dat marktconform is. Mensen weten dat niet, maar ik heb redelijk stevig ingeleverd om bij Feyenoord te kunnen komen. Voor mij is het financiële nooit prioritair geweest, maar ik kan natuurlijk niet jaren blijven inleveren."

De spits wilde dus een salarisverhoging ten opzichte van zijn huurperiode, maar uiteindelijk ging de deal helemaal niet door. De aanvaller groeide afgelopen seizoen van supersub naar basisspeler. In de Conference League werd hij topscorer van het toernooi. Of hij een nieuwe kans krijgt bij Racing Genk, weet hij nog niet. "Na mijn vakantie moet ik met de trainer samenzitten. We zullen dan wel horen wat de plannen zijn", aldus Dessers, die mogelijk ook naar andere clubs kan verkassen. "Dat is wel heel snel, maar het kan. Er is interesse. Laten we het daar bij houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen