ADO-hooligans de cel in: "Nog nooit zo heftig meegemaakt"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 juni 2022 – Vier supporters van ADO Den Haag zijn donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf voor hun aandeel in de rellen na afloop van het play-offduel met Excelsior op zondag 29 mei. Een man van 26 jaar moet voor vijf maanden de cel in. De andere mannen van 24, 48 en 57 jaar zijn voor zes maanden gestraft, waarvan twee voorwaardelijk.

ADO-hooligans de cel in: "Nog nooit zo heftig meegemaakt"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het ging helemaal mis in het Cars Jeans Stadion nadat ADO Den Haag promotie naar de Eredivisie misliep. Honderden supporters bestormden het veld met de intentie om de confrontatie met de fans van Excelsior aan te gaan. Zo werd er onder meer vuurwerk, een stoel en een honkbalknuppel richting het uitvak gegooid. De ME moest ingrijpen om erger te voorkomen. Buiten het stadion raakte ADO-hooligans slaags met de politie.

De rellen hebben een flinke impact gehad op de agenten. "De ME zag honderden in gevechtshouding voor de linies staan. De sfeer was extreem agressief. Agenten hadden het gevoel te moeten vechten voor hun leven. Er werden stenen, flessen vuurwerk, brandende fakkels en prullenbakken naar de ME gegooid. Anderen sloegen met kettingsloten en broekriemen", zo las de officier van justitie voor, geciteerd door De Telegraaf. "Alhoewel de avond op het veld memorabel was, zal vooral het slagveld na afloop iedereen bijblijven."

Eén van de aanwezige hondengeleiders schrok van de heftigheid van de rellen. "Ik doe dit werk al twintig jaar en heb het nog nooit zo heftig meegemaakt", zo verklaarde hij. Acht agenten raakten gewond, terwijl tachtig agenten meldden te maken hebben gehad met fors geweld. Eén van de veroordeelde supporters sloeg een agent met een stalen pijp. "Ik ben gewoon helemaal in de war geraakt door de hele situatie op het plein voor het supportershome. Ik heb deze stommiteit toen begon. Duizend maal excuus. Ik wil een bloemetje aan de agent aanbieden en mijn excuses maken. Het spijt me echt ten zeerste. Wat ik al die mensen heb aangedaan, ik kan wel door de grond zakken", sprak hij.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd