Langeler en Curaçao slikken kansloze nederlaag tegen Canada

10 juni 2022, 08:59

Curaçao heeft donderdagnacht een harde nederlaag geleden in de CONCACAF Nations League. De ploeg van bondscoach Art Langeler bleek niet opgewassen tegen Canada, dat mede dankzij twee doelpunten van Alphonso Davies met 4-0 won.

Curaçao trad met vijf spelers aan die het afgelopen seizoen actief waren op de Nederlandse velden: Juriën Gaari, Vurnon Anita (beiden RKC Waalwijk), Cuco Martina (Go Ahead Eagles), Gervane Kastaneer (PEC Zwolle) en Michaël Maria (NAC Breda). De andere basisspelers hebben ook een verleden in de Eredivisie: Eloy Room, Leandro Bacuna, Juninho Bacuna, Roly Bonevacia, Elson Hooi en Rangelo Janga.

Waar Curaçao eerder deze week nog knap met 1-2 won bij Honduras, zat een stunt er tegen Canada geen moment in. De Canadezen leidden halverwege de wedstrijd al met 2-0 dankzij een rake strafschop van Davies en een doelpunt van Steven Vitoria. Davies vergrootte na rust de marge, waarna Lucas Cavallini een paar minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Voor Curaçao zit de interlandperiode er na de wedstrijd tegen Canada op. Het team van Langeler moet nog één wedstrijd spelen in de Nations League: de return tegen Canada. Die staat pas in maart volgend jaar op het programma.