Nog geen speeltijd voor Janssen: "Hij mag het proces aanschouwen"

10 juni 2022, 14:50

Vincent Janssen maakt zaterdagavond nog niet zijn rentree in het Nederlands elftal. Louis van Gaal neemt hem niet op in zijn wedstrijdselectie.

"Nee, hij is nog niet fit genoeg om te spelen", laat Van Gaal tijdens het persmoment richting het duel met Polen weten. Janssen maakte donderdag, ondanks een jetlag, zijn entree op het trainingsveld nadat hij vanwege zijn huwelijk het begin van de interlandperiode miste. Vrijdag trainde hij weer mee, maar speeltijd krijgt hij dit weekend nog niet.

"Dat heb ik ook met Jerdy Schouten en Bruno Martins Indi gedaan. Hij gaat eerst op de tribune zitten. Hij mag in de kleedkamer komen en het proces aanschouwen, zodat hij weet wat het allemaal te wachten staat", aldus de bondscoach. Janssen krijgt nog wel speeltijd van Van Gaal. De bondscoach wil de spits van Monterrey aan het werk zien in de afsluitende wedstrijd. "Hij gaat tegen Wales spelen", wil Van Gaal kwijt.

Fitte selectie

Van Gaal beschikt tegen Polen over een fitte selectie. Ook Matthijs de Ligt, die uitviel tegen Wales, is inzetbaar. Over de opstelling wil de bondscoach nog niets kwijt. "Daar ga ik niets over zeggen omdat ik de coach van Polen niet wijzer wil maken. Ik zou graag het publiek willen vertellen hoe ik speel, maar het is ook het spel van de tactiek. Dus als ik mijn opstelling verraad, weet je eigenlijk al hoe ik ga spelen. Dat wil ik vermijden."

Lees ook: Van Gaal slaat terug naar Gullit: "Dan móét je wel goed zijn"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen