Ecuador haalt opgelucht adem: WK tegen Oranje niet in gevaar

10 juni 2022, 17:02   Bijgewerkt: 10 juni 2022, 17:08

De nationale ploeg van Ecuador mag eind dit jaar gewoon meedoen aan het WK in Qatar. Chili hoopte via een tuchtzaak het ticket van de opponent van Oranje over te nemen, maar daar zette de FIFA een streep door. Dat maakte bondsvoorzitter Francisco Egas vrijdagmiddag bekend.

Ecuador moest de afgelopen weken rekening houden met een doemscenario. De nationale bond van Chili besloot namelijk naar de FIFA te stappen. Dat deden de Chilenen naar aanleiding van geruchten rond Byron Castillo, een international van Ecuador. Er zouden namelijk bewijzen zijn dat hij in 1995 in Colombia is geboren en niet in 1998 in Ecuador.

Een mogelijke straf zou zijn dat Ecuador daardoor alle acht de wedstrijd met Castillo zou verliezen. Dat zou betekenen dat Chili op de vierde plek van de WK-kwalificatie zou eindigen en het startbewijs voor het eindtoernooi zodoende zou overnemen. Dat gaat na de uitspraak van de FIFA dus niet meer gebeuren. Ecuador mag eind dit kalenderjaar gewoon naar Qatar.

Ecuador kan dus definitief de ticket naar het Midden-Oosten gaan boeken. Daar beginnen de Zuid-Amerikanen het toernooi met een wedstrijd tegen gastland Qatar. Vervolgens wacht een ontmoeting met Oranje, dat op vrijdag 25 november de tweede tegenstander is. De groepsfase wordt daarna afgesloten met een duel met Senegal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen