Routinier Pieters niet met degradant Burnley naar Championship

10 juni 2022, 19:45

Erik Pieters gaat na drie seizoenen vertrekken bij Burnley. De club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League en moet daarom afscheid nemen van meerdere spelers. Het aflopende contract van Pieters wordt niet verlengd, terwijl Wout Weghorst ook weg wil bij de degradant.

Burnley maakt via de clubkanalen bekend dat er liefst veertien spelers uit de hoofdmacht verkassen. Door de degradatie naar de Football League Championship moet de club knopen doorhakken. Pieters kon zijn ploeg echter amper helpen in de strijd om lijfsbehoud. De linkervleugelverdediger kwam in de Premier League slechts tot twaalf optredens, waarin hij een assist gaf.

De 33-jarige Pieters stond drie seizoenen onder contract bij Burnley en dat was drie jaar op het hoogste niveau. Tussen 2013 en 2019 was de linkspoot te bewonderen in het shirt van Stoke City, dat hem tussendoor nog een half jaar verhuurde aan het Franse Amiens. In Nederland begon Pieters zijn loopbaan bij FC Utrecht en was hij ook jarenlang actief bij PSV.

Weghorst wil vertrekken

Op de clubwebsite laat Burnley weten dat Weghorst in principe wel bij de selectie voor het nieuwe seizoen hoort. De spits is momenteel op pad met Oranje en liet al weten geen trek te hebben in een seizoen op het tweede niveau van Engeland. Weghorst staat al in de belangstelling van de Turkse topclub Besiktas, terwijl ook Eintracht Frankfurt interesse lijkt te hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen