Oranje te vroeg voor Brobbey? "Hij moet eerst vlieguren maken"

10 juni 2022 – Als het aan Ronald de Boer ligt, zien we Brian Brobbey voorlopig nog niet bij Oranje. De analist vindt de roep om de spits van Ajax naar het Nederlands elftal te halen dan ook voorbarig. De Boer had deze interlandperiode wel graag een speler van Feyenoord bij de selectie gezien.

Oranje te vroeg voor Brobbey? "Hij moet eerst vlieguren maken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Iedereen roept heel hard dat Brian Brobbey in Oranje moet, maar dat vind ik overdreven", laat De Boer weten in gesprek met Voetbal International. "Hij moet zich eerst maar eens bewijzen. Negentig minuten kan hij nog steeds bijna niet aan. Hij moet veel meer wedstrijden spelen. Dat doet hij waarschijnlijk wel bij Jong Oranje, dus laat hem alsjeblieft daar."

De Boer ziet ook nog wat gebreken bij de spits, die afgelopen seizoen door RB Leipzig werd verhuurd aan Ajax. "Hij moet zich ook nog bewijzen als een echte doelpuntenmaker. Het is een goede spits, maar nog geen afmaker pur sang. Ik hoop dat hij dat nog gaat leren, maar dat is lastig op die leeftijd. Hij moet in mijn ogen gewoon vlieguren maken", vervolgt De Boer, die in de achterhoede wel graag een andere keuze van Louis van Gaal had gezien.

"Geertruida had ik wel willen zien, die heeft echt reuzenstappen gezet onder Slot en zich op een heel positieve manier ontwikkeld. Natuurlijk hebben we wel wat opties als rechtsback, met Dumfries en Hateboer. Niks ten nadele van Hateboer, maar Geertruida vind ik beter. Die kun je ook nog centraal zetten. Hij kan zelfs als controleur spelen", besluit de 52-jarige oud-Ajacied.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd