Frankrijk kwakkelt verder en blijft hekkensluiter in Nations League

10 juni 2022, 22:38

Frankrijk moet flink aan de bak om de titel in de Nations League met succes te verdedigen. De regerend kampioen gaf de dramatische start vrijdagavond een passend vervolg op bezoek bij Oostenrijk. Daar knokte het sterrenensemble zich naar een pover 1-1 gelijkspel.

Oostenrijk begon in het Ernst Happel Stadion met Feyenoord-revelatie Gernot Trauner in de basis. Hij kreeg de loodzware taak om onder meer Karim Benzema, Kingsley Coman en Antoine Griezmann in bedwang te houden. Dat lukte uitstekend en de thuisploeg ging zelfs met een 1-0 voorsprong aan de thee. Andreas Weimann was na 37 minuten spelen verantwoordelijk voor de openingstreffer en groot feest in Wenen.

Na de thee kreeg Trauner ook nog eens te maken met Kylian Mbappé, die op de bank moest beginnen van bondscoach Didier Deschamps. Trauner en zijn ploeggenoten leken ook de superster van Paris Saint-Germain in toom te houden, maar slaagden daar uiteindelijk toch niet in. Mbappé was in de 83e minuut namelijk toch goed voor de gelijkmaker en hielp Frankrijk aan een puntje. Na drie duels zijn de Fransen met twee punten hekkensluiter van groep A1.

Denemarken - Kroatië 0-1

De Denen hadden de uitwedstrijden bij Frankrijk en Oostenrijk allebei met 1-2 gewonnen. Voor eigen publiek slaagde de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand er vervolgens niet in om Kroatië ook te verslaan. In Kopenhagen leek het lange tijd te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel. Daar stak Mario Pasalic halverwege de tweede helft een stokje voor. Hij maakte er met een beetje geluk 0-1 van en bezorgde de Kroaten drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen