Oranje mazzelt opnieuw: topspits Lewandowski ontbreekt bij Polen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

11 juni 2022 – Het Nederlands elftal krijgt vanavond (zaterdag) in het duel met Polen niet te maken met topspits Robert Lewandowski. Vrijdag kondigde zijn bondscoach Czeslaw Michniewicz al aan dat hij mogelijk rust zou krijgen en een dag later werd duidelijk dat hij inderdaad ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Oranje mazzelt opnieuw: topspits Lewandowski ontbreekt bij Polen

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met het lange seizoen dat achter de rug is en de vele wedstrijden in korte tijd die de Nations League nog met zich meebrengt, kiezen veel landen ervoor om te rouleren. Zo trof Nederland - zelf ook met een B-ploeg - woensdag een verzwakt nieuws. Sterspeler Gareth Bale viel toen overigens nog wel in, iets wat met Lewandowski dus niet zal gebeuren. De spits zit ook niet op de bank.

Lewandowski zelf heeft er dan ook een lang seizoen opzitten. Op de eerste bekerronde na miste hij bij Bayern München - waar hij waarschijnlijk overigens zal vertrekken - geen enkele wedstrijd. Ook in de twee vorige interlands van afgelopen week, thuis tegen Wales (2-1) en uit tegen België (6-1), stond hij respectievelijk 90 en 68 minuten op het veld. Bij de pijnlijke nederlaag in België maakt hij de enige Poolse treffer.

Voor eigen publiek
Nederland en Polen nemen het vanavond om 20.45 uur tegen elkaar op. Het is de voorlaatste wedstrijd van deze interlandperiode. Oranje zal vervolgens nog bezoek krijgen van Wales, terwijl Polen in eigen huis voor revanche gaat tegen België. Bondscoach Michniewicz gaf aan zijn topspits liever in die wedstrijd voor eigen publiek in actie te zien. 

Lees ook: Van Gaal laat tweetal aanvallers buiten wedstrijdselectie Oranje

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd