Toptransfer afgerond: Real betaalt flink bedrag voor Tchouaméni

11 juni 2022, 13:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aurélien Tchouaméni is officieel speler van Real Madrid. De transfer van het 22-jarige Franse wonderkind zat er al lange tijd aan te komen, maar werd zaterdagmiddag door de Madrileense club officieel bevestigd. Daarvoor betaalt Real een flink bedrag aan AS Monaco, waar hij nog een contract tot 2024 had.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het om een vaste transfersom van tachtig miljoen euro, met daarbij nog eens twintig miljoen euro aan bonussen. Dat Real Madrid dat kan betalen is geen verrassing. Eerder was er ook al veel geld gereserveerd voor de komst van Kylian Mbappé, die uiteindelijk toch besloot bij Paris Saint-Germain te blijven. Tchouaméni tekent in Madrid een contract voor liefst zes seizoenen. 

Tchouaméni verruilde Bordeaux, de club waar hij werd opgeleid, in januari 2020 voor Monaco. Sindsdien groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht. Niet alleen bij zijn club, maar ook in de Franse nationale ploeg. Hij debuteerde in september 2021 en miste sindsdien nog maar één wedstrijd. 

Met de komst van Tchouaméni zet Real een volgende stap in het doorselecteren op het middenveld. Daar maakten afgelopen seizoen nog steeds Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric de dienst uit, maar gezien de leeftijd van de drie kijkt de club ook naar jongere spelers. Vorig seizoen werd Éduardo Camavinga al binnengehaald en nu ligt dus ook Tchouaméni voor lange tijd vast.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen