Trauner oogst lof tegen Frankrijk: "Alleen Mbappé ontsnapte aan hem"

11 juni 2022, 14:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oostenrijk pakte vrijdag in de Nations League een knap punt tegen Frankrijk. Bijna waren dat er zelfs drie geweest, maar een sprint van Kylian Mbappé was in de slotfase onder meer Gernot Trauner te machtig. Toch liet de Feyenoorder een erg goede indruk achter tegen de regerend wereldkampioen.

De verhoudingen op het veld waren sterk in het voordeel van de Fransen, maar dat leverde het sterrenensemble slechts één goal op. De complimenten gingen daarvoor naar de Oostenrijkse verdediging, onder wie ook Trauner. Sky Deutschland beoordeelde zijn optreden op een schaal van één tot zes met een vier; Kronen Zeitung met een vijf. 'Maakte de aanvallen van de tegenstander onschadelijk door goed te positioneren en te anticiperen. Alleen Mbappé wist bij de 1-1 aan hem te ontsnappen', lichtte laatstgenoemd medium het cijfer toe. 

Ook in Frankrijk viel de prestatie van Trauner op. Zo ontving hij een 7,5 van So Foot, waarmee alleen doelman Patrick Pentz (8,9) het beter deed. De lof voor de verdediger werd daarbij overigens ondersteund door de statistieken. Zo was hij de speler die de meeste ballen wegwerkte, de meeste succesvolle tackles had en na ploeggenoot Maximilian Wöber de meeste kopduels won.

Trauner speelde deze week onder de nieuwe bondscoach Ralf Rangnick zijn eerste interlands sinds maart 2021. De Feyenoorder deed negentig minuten mee bij de 0-3 zege op Kroatië en speelde dus ook tegen Frankrijk de hele wedstrijd uit. Maandag sluit Oostenrijk de interlandperiode af met de uitwedstrijd tegen Denemarken, waartegen het eerder (zonder Trauner) met 1-2 onderuit ging. 

Lees ook: Frankrijk kwakkelt verder en blijft hekkensluiter in Nations League

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen