'Twente akkoord met Man City; Groningen volgt Zweedse talenten'

11 juni 2022 – FC Twente kan nog een seizoen beschikken over aanvaller Manfred Ugalde. De twintigjarige aanvaller werd afgelopen seizoen al gehuurd van Manchester City en de partijen zijn het inmiddels eens geworden voor een verlenging van die huurperiode. Hij lijkt daarmee genoegen te nemen met opnieuw een reserverol achter eerste spits Ricky van Wolfswinkel.

'Twente akkoord met Man City; Groningen volgt Zweedse talenten'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat was namelijk ook zijn rol in het afgelopen seizoen. Daarin kwam de Costa Ricaan tot 25 Eredivisieoptredens, waarvan slechts vier als basisspeler. Hij was daarin goed voor drie goals en twee assists. Volgens Voetbal International, dat het nieuws zaterdagmiddag meldde, voelt hij zich echter goed op zijn plek in Enschede en wil hij om die reden graag blijven. Met de deal is de aanvalslinie voor Twente in principe rond, al zou er eventueel nog een extra flankspeler gehaald kunnen worden. 

FC Groningen
Hetzelfde medium wist ook te melden dat FC Groningen twee Zweedse versterkingen op het oog heeft. Het gaat om spits Oscar Vilhelmsson (18) van IFK Göteborg en linksback Oliver Zandén (20) van IF Elfsborg. Laatstgenoemde ligt daar nog tot 2024 vast, maar zou dus door Groningen opgepikt kunnen worden. De club wil met zijn komst de concurrentie op de linksbackpositie opvoeren, waar Björn Meijer inmiddels naar Club Brugge is vertrokken. Momenteel heeft het alleen Yahya Kalley in huis om hem op te volgen.

Het andere target, Vilhelmsson, is de meest interessante naam. Hij debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor Göteborg en geldt als een van de grootste talenten van Zweden. Hij heeft nog een contract tot 2023, maar de verwachting is dat hij al deze zomer zal vertrekken. FC Groningen zou circa twee miljoen euro moeten betalen voor zijn komst, waarbij het concurrentie heeft van Slavia Praag. De interesse in Vilhelmsson zou kunnen betekenen dat Groningen rekening houdt met een vertrek van Jörgen Strand Larsen. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd