'PSV doet zaken met City en heeft eerste aanwinst bijna binnen'

11 juni 2022, 18:00   Bijgewerkt: 11 juni 2022, 18:05

Sávio Moreira de Oliveira verdedigt komend seizoen de clubkleuren van PSV. De talentvolle Braziliaanse aanvaller komt over van Manchester City, dat hem op zijn beurt overneemt van Atlético Mineiro. PSV is het Franse Troyes en het Belgische Lommel op die manier te slim af.

Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano is de deal tussen City en PSV bijna rond. De topclub uit de Premier League neemt de jongeling via de City Group over van Atlético Mineiro en wil hem meteen stallen bij een club om minuten te maken. Troyes en Lommel blijven waarschijnlijk teleurgesteld achter. De keuze van Savinho is gevallen op PSV.

De City Group neemt Savinho deze zomer voor maximaal 12,5 miljoen euro over van de Brazilianen. De linkspoot komt uit de jeugd van Atlético en maakte daar ook zijn debuut in het profvoetbal. Bij PSV is het voor de Zuid-Amerikaan een voordeel dat hij zowel in de hoofdmacht als bij de beloften in de Keuken Kampioen Divisie zijn minuten kan gaan maken.

Daarnaast heeft hoofdtrainer Ruud van Nistelrooy drie spelers in zijn selectie die hun landgenoot kunnen helpen. André Ramalho, Mauro Júnior en Carlos Vinícius komen immers ook uit Brazilië. Bij het eerste elftal van PSV zal Savinho vooralsnog geduld moeten hebben. Cody Gakpo en Noni Madueke lijken op de flanken nog wel de voorkeur te krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede keuze. PSV en Brazilianen zijn vaak een goede combinatie gebleken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen