Opstelling Oranje: Flekken en De Vrij toegevoegd aan 'plan België'

11 juni 2022, 19:32   Bijgewerkt: 11 juni 2022, 19:57

Louis van Gaal begint zaterdagavond opnieuw met een totaal ander Nederlands elftal. De bondscoach kiest tegen Polen voor bijna dezelfde spelers die een week geleden tegen België speelden. Alleen doelman Mark Flekken en centrumverdediger Stefan de Vrij zijn er dit keer wel bij.

Flekken keepte woensdagavond ook nog tegen Wales, terwijl Jasper Cillessen tegen de Belgen onder de lat stond. Nu krijgt de doelman van SC Freiburg de voorkeur boven de sluitpost van Valencia. Ook De Vrij heeft een basisplaats, al is die wat minder verrassend. Virgil van Dijk mocht na het treffen met De Rode Duivels namelijk gaan genieten van een welverdiende vakantie.

In de achterhoede speelt De Vrij samen met Jurriën Timber en Nathan Aké. De flanken van de defensie worden bestreken door Daley Blind en Denzel Dumfries. Op het middenveld kiest Van Gaal voor sterkhouder Frenkie de Jong. De aanvallende rol is in handen van twee Ajacieden. Davy Klaassen en Steven Berghuis moeten vanaf het middenveld de voorhoede gaan ondersteunen.

Die aanval bestaat uit smaakmaker Steven Bergwijn, die in het shirt van Oranje een uitstekende indruk maakt. Tot slot is er een basisplek voor aanvoerder Memphis Depay. Op de bank nemen Matthijs de Ligt, Wout Weghorst, Teun Koopmeiners, Cody Gakpo, Guus Til, Tyrell Malacia, Cillessen, Hans Hateboer, Jordan Teze, Jerdy Schouten, Bruno Martins Indi en Kjell Scherpen.

Opstelling Oranje: Flekken; Timber, De Vrij, Aké; Dumfries, De Jong, Berghuis, Klaassen, Blind; Bergwijn, Memphis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen