Verdedigers helpen Jong Oranje aan ongeslagen status in kwalificatie

11 juni 2022, 19:58

Jong Oranje heeft de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiepoule met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Wales. De ploeg van Erwin van de Looi was al geplaatst voor het eindtoernooi en beëindigd de reeks ongeslagen. In tien wedstrijden werden 26 punten gepakt.

Erwin van de Looi besloot om een sterk team het veld in te sturen, ondanks de geplaatste status. De Nederlanders waren heer en meester. Doelman Jay Gorter kende een rustig debuut. Hij hoefde maar een keer redding te brengen en zag geen enkele poging naast gaan. Oranje had aanval na aanval, maar het duurde heel lang voor er gejuicht kon worden. Lutsharel Geertruida was vier minuten voor tijd goed voor de enige treffer van de wedstrijd, na een mooie voorzet van Milan van Ewijk.

Voor rust wist Brian Brobbey doelman Nathan Shepperd al te passeren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Eerder in de wedstrijd had de keeper de bal twee keer opgepakt in het strafschopgebied, waardoor Oranje een indirecte vrije trap kreeg. Dat leverde ook geen doelpunt op. Daardoor gingen de ploegen zonder treffers aan de thee. Na rust kwam die treffer er toch, uitgerekend door een verdediger. In defensief opzicht hoefde hij dan ook niets te doen.

Goed voorbeeld doet volgen

Jong Oranje volgt daarmee het voorbeeld van de Nederlandse hoofdmacht. De ploeg van Louis van Gaal won deze week met 1-2 door een late treffer van Wout Wegorst. Daardoor blijft Wales opnieuw met een kater achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen