Van Gaal: "Ik vind het niet prettig, je moet op spelers kunnen rekenen"

11 juni 2022, 20:38

Louis van Gaal is niet blij met Jasper Cillessen. De trainer heeft voor het duel met Polen gekozen voor Mark Flekken, maar dat was geen vrijwillige keuze. De sluitpost van Valencia heeft namelijk te maken met een kleine kwetsuur. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. 

"Jasper heeft een kleine blessure opgelopen. Hij heeft een kneuzing. Dat moet een beetje herstellen. Het is geen erge blessures, dus waarschijnlijk zal hij dinsdag keepen", aldus Van Gaal voor de camera van de NOS. De bondscoach is niet blij dat de doelman niet in actie kan komen. "Ik vind het niet prettig. Je moet op spelers kunnen rekenen. Dat is ook dat ze fit zijn."

Naast Flekken mag ook Stefan de Vrij in de basis beginnen ten opzichte van het duel met België. Hij speelt in plaats van Virgil van Dijk, die vervroegd met vakantie mocht door het overvolle seizoen. Dat Nederland nu met de A-keuze speelt, wil volgens Van Gaal niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden. "België speelde in hetzelfde systeem, dan wint het beste team. Nu spelen we tegen een 1-4-3-3 of een 1-4-4-2, dat is voor ons lastiger. Wij zullen meer moeten lopen, omdat ik druk wil zetten."

Het middenveld wordt wederom gevormd door Frankie de Jong, Steven Berghuis en Davy Klaassen. De bondscoach hoopt hetzelfde te zien als in de vorige wedstrijd. "Ik wil klaassen meer op tien hebben. Klaassen is de diepste middenvelder en Berghuis de een-na-diepste", aldus Van Gaal, die vertrouwen heeft in de wedstrijd. "De laatste training was gewoon top."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen