Goed nieuws voor Oranje: invaller doet België in extremis pijn

11 juni 2022, 23:25

België heeft niet geprofiteerd van het puntverlies van Nederland. Het leek er lang op dat de Rode Duivels met drie punten naar huis zouden gaan, maar uiteindelijk lukte het de ploeg niet om de voorsprong over de streep te trekken. Daardoor kunnen Louis van Gaal en zijn manschappen opgelucht adem halen.

België was deze week goed voor een 6-1 overwinning op Polen. Bondscoach Roberto Martínez besloot nu om vijf andere spelers een kans te geven in zijn basisploeg. Simon Mignolet, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Timothy Castagne en Eden Hazard kregen rust van de oefenmeester. Aan de andere kant van het veld begon Wales met sterspeler Gareth Bale.

De Welshman leek met zijn ploeg al snel op voorsprong te komen via verdediger Ethan Ampadu, maar die goal ging niet door wegens buitenspel. Na die treffer waren de grootste kansen voor rust voor de Belgen, maar de bal wilde er niet in. Met een doelpuntloze eerste helft zochten de ploegen de thee op. In het tweede bedrijf was er een vroeg doelpunt dat wel bleef staan. Youri Tielemans zette de bezoekers op voorsprong nadat spits Michy Batshuayi het overzicht hield.

Dat doelpunt leek lange tijd de winnende te worden, maar vier minuten voor tijd kregen de Belgen een tik. Wales kwam namelijk op gelijke hoogte via Brennan Johnson, die als invaller in het veld was gekomen voor sterspeler Bale. Door die treffer hielden beide ploegen een punt aan de wedstrijd over. België staat tweede in de poule met vier punten, evenveel als nummer drie Polen. Nederland staat eerste met zeven punten na drie wedstrijden. Wales is de laatste in de groep met één punt.