Flekken baalt ondanks dubbel compliment van Van Gaal

12 juni 2022, 09:28

Mark Flekken (28) zag er zaterdagavond niet goed uit in het Nederlands elftal. De keeper van het Nederlands elftal kreeg weinig schoten te verwerken, maar moest toch twee tegentreffers incasseren. "Ik heb sterk het gevoel dat ik die 0-1 had moeten voorkomen. Daar baal ik van."

Dat zei hij na het duel tegen het Algemeen Dagblad. "Dit zijn frustrerende avonden voor een keeper. Ik verricht in de tweede helft nog wel aan aardige redding. Maar die jongen bleek al buitenspel te staan. Dus dat telt niet. Verder kreeg ik weinig te doen maar word ik wel twee keer gepasseerd", erkende de doelverdediger, die overigens niet zou spelen.

Maar omdat Cillessen een blessure (kneuzing) opliep, stond de in Duitsland actieve goalie in het doel. Eerder had Tim Krul namelijk al het trainingskamp verlaten, waardoor de van Jong Oranje overgekomen Kjell Scherpen de enige andere optie was voor Van Gaal. De bondscoach was eveneens kritisch op Flekken, maar stak ook de loftrompet over hem af.

Lees ookOranje op Rapport: Memphis en Blind zakken door ondergrens

Keepers Oranje

"Fantastisch dat Flekken zo zelfkritisch is. Dat heb ik zelden of nooit meegemaakt. Ik vind het prachtig dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt", gaf de bondscoach tegenover Voetbal International de keeper een compliment en kritische noot ineen. Verder baalde Van Gaal van de blessures bij veel keepers (Cillessen, Krul, Justin Bijlow). "Ik heb al bij mijn eerste persconferentie gezegd dat we een probleem hebben met de keepers. Dat blijkt iedere keer maar weer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen