Tweemaal is scheepsrecht: FC Emmen heeft eerste aanwinst binnen

12 juni 2022, 12:06

FC Emmen heeft de eerste Eredivisieversterking te pakken. De gepromoveerde club haalt Maikel Kieftenbeld (31) terug naar Nederland. Eerder had de club ook al nauwe contacten met de voetballer, maar destijds koos hij voor de overstap naar Millwall. Tweemaal werd echter scheepsrecht voor de Drentenaren.

Dat maakt de club zondag bekend op de eigen site. "Na zeven geweldige jaren in Engeland is voor mij de tijd gekomen om terug te keren naar Nederland. FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg", reageert de zomeraanwinst op de clubsite over zijn eigen overgang.

FC Emmen gooide in 2021 ook al een lijntje uit naar Kieftenbeld, toen hij nog bij Birmingham City speelde. Destijds verkoos hij echter een langer verblijf in Engeland boven een terugkeer naar Nederland. "We hebben sindsdien altijd contact gehouden en zijn dan ook blij dat het nu wel gelukt is. Met zijn ervaring, kwaliteit en rol in de kleedkamer, gaat Maikel ook echt iets toevoegen", is de overtuiging van voorzitter Ronald Lubbers.

Lees ookKieftenbeld ziet transfer naar Derby County alsnog mislukken

Carrière Kieftenbeld

Kieftenbeld brak in 2008 door bij Go Ahead Eagles, waar hij al snel een transfer naar FC Groningen verdiende. In vijf seizoenen in het hoge noorden groeide de middenvelder uit tot een sterkhouder, waarmee hij zich in de kijker speelde van Birmingham City. De laatste twee jaar speelde hij voor Millwall, waar hij een aflopende verbintenis had en dus transfervrij op te pikken was voor FC Emmen. 

[tweet,FC_Emmen/status/1535925115753574401

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen