Pirlo gaat na opmerkelijke stap mogelijk samenwerken met Luckassen

12 juni 2022, 16:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andrea Pirlo heeft een nieuwe club gevonden als hoofdcoach. Ruim een jaar na zijn ontslag bij Juventus is de oefenmeester aangesteld bij de Fatih Karagümrük, de nummer acht van Turkije. De Italiaan tekent in eerste instantie een verbintenis voor één seizoen.

Dat heeft de club zondag bekend gemaakt via de officiële kanalen. Daarmee is hij de opvolger van de in mei vertrokken Volkan Demirel. Het wordt geen eenvoudige klus om de prestaties van de laatste twee jaar te overtreffen voor Pirlo. Na de promotie naar het hoogste niveau van Turkije eindigde de club namelijk knap op de negende en achtste plaats.

Mogelijk krijgt de oud-middenvelder te maken met Nederlander Derrick Luckassen. De verdediger van PSV werd namelijk het afgelopen seizoen verhuurd aan Fatih Karagümrük. Hoewel er geen koopoptie in de huurdeal opgenomen was, is er ook weinig toekomst voor Luckassen in Eindhoven. Met Kerim Frei en Ahmed Musa staan er nog twee spelers met een Eredivisie-verleden onder contract.

Lees ookNamen Pirlo én Advocaat zingen rond bij Poolse ploeg

Pirlo werd in 2020 aangesteld als de opvolger van Massimiliano Allegri en moest Juventus vooral leuker laten voetballen. Dat lukte echter niet en ook de prestaties werden veel minder. Na zijn ontslag liep de Oude Dame bijvoorbeeld voor het eerst in bijna tien jaar het kampioenschap van Italië mis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen