Martínez laat nóg een basisspeler thuis voor treffen met Polen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 juni 2022 – Na de vernedering tegen Oranje boekte België weliswaar een ruime overwinning op Polen, maar een goed vervolg kwam er niet. In en tegen Wales kwamen de Rode Duivels namelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Willen ze de interlandperiode toch nog goed afsluiten, telt dinsdagavond in Polen alleen de winst. Maar dat moet dan wel gebeuren zonder een groot aantal basisspelers. 

Martínez laat nóg een basisspeler thuis voor treffen met Polen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lang leek België er zaterdagavond met de overwinning vandoor te gaan. Maar in de slotfase trok Wales de stand toch nog gelijk. Na de nederlaag tegen het Nederlands elftal was het gelijkspel in Wales alweer het tweede puntenverlies voor de Rode Duivels. Daardoor lieten ze kans liggen om op slechts één punt van Oranje, koploper in groep 4 van de Nations League, te komen. De ploeg van Martínez zal de zure nasmaak van het gelijkspel tegen Wales dinsdagavond tegen Polen van zich willen afspelen.

Lees ook: Invaller doet België in extremis pijn

De Polen bleken vorige week woensdag nog de perfecte tegenstander voor de Rode Duivels om zich op te richten: ze gingen er immers met 6-1 af in Brussel. Maar Polen toonde zaterdagavond herstel tegen Nederland. En dan deed Robert Lewandowski nog niet eens mee. De goalgetter kreeg rust, waardoor hij er tegen België naar alle waarschijnlijkheid wel weer bij is. Mocht hij inderdaad in actie komen, zal hij in ieder geval niet worden geschaduwd door Dedryck Boyata. De verdediger kreeg tegen het Nederlands elftal en Wales nog het vertrouwen van Martínez, maar de Spanjaard heeft besloten om hem niet mee te nemen naar Polen voor de laatste wedstrijd van deze interlandbreak.

Boyata is niet de enige basisspeler die ontbreekt bij de Rode Duivels. Martínez maakte zaterdagavond namelijk al bekend dat ook Kevin de Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier niet mee afreizen naar het Oost-Europese land. Zij mogen na een lang en slopend seizoen eindelijk op vakantie. ''De Bruyne heeft genoeg gegeven, Carrasco ook. Meunier speelde nu twee wedstrijden nadat hij drie maanden niet speelde. We mogen niemand forceren'', werd Martínez na afloop geciteerd door Het Nieuwsblad

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd