Wát een cijfers: Haaland maakt City-fans nóg enthousiaster

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 juni 2022 – Noorwegen heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Nations League. Een week na de 1-2 overwinning in Solna waren de Noren wederom te sterk voor Zweden. Erling Haaland had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-2 zege. 

Wát een cijfers: Haaland maakt City-fans nóg enthousiaster

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Noorwegen mét of zónder Haaland. Het is een wereld van verschil. Vraag dat maar aan het Nederlands elftal. Mét Haaland hielden de Noren Nederland in september vorig jaar op een 1-1 gelijkspel. Zónder Haaland konden ze weinig tot geen potten breken en won Oranje redelijk eenvoudig met 2-0. In de Nations League komt de Noorse nationale ploeg een stuk beter voor de dag en dat kan natuurlijk niet los worden gezien van de aanwezigheid van de toekomstige spits van Manchester City. Afgelopen donderdag kwam hij weliswaar niet tot scoren tegen Slovenië, maar in de twee voorgaande wedstrijden was het wél raak: eenmaal tegen Servië en tweemaal in Zweden. 

Zondagavond trof Haaland wederom twee keer doel tegen de Zweden. Hij opende na tien minuten de score door de bal knap binnen te knikken. Daarmee zorgde hij voor een 1-0 ruststand. In de tweede helft viel er een stuk meer te beleven. Nog geen tien minuten na het fluitsignaal voor de start van het tweede bedrijf was het opnieuw raak voor Haaland, ditmaal uit een strafschop. Daarmee bracht hij zijn totaal aantal treffers in de nationale ploeg op twintig. Daarvoor had hij slechts 21 interlands nodig. Heel lang konden Noorwegen en Haaland echter niet genieten van die comfortabele voorsprong. Emil Forsberg bracht acht minuten later namelijk de spanning terug met een heerlijke knal in de bovenhoek. 

Een Zweedse 'remontada' zou er echter niet komen. Niet Haaland, maar zijn aanvalsmaatje Alexander Sørloth gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. De laatste treffer van de avond kwam echter op naam van Viktor Gyökeres. Hij profiteerde in de blessuretijd van gepruts in de Noorse defensie en bepaalde de eindstand daarmee op 3-2. Noorwegen blijft daardoor ongeslagen in de Nations League. Het gaat met tien punten uit vier wedstrijden aan kop in Groep 4 van League B. De voorsprong op Servië bedraagt momenteel vier punten, maar de nummer twee komt later vanavond nog in actie tegen Slovenië. Zweden blijft door de nederlaag steken op drie punten. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd