Flekken over kansen op WK-deelname: "Er kan nog veel gebeuren"

12 juni 2022, 23:20

Gaat Mark Flekken eind dit kalenderjaar met Oranje mee naar het WK in Qatar? De doelman zelf durft daar nog geen antwoord op te geven, ondanks zijn basisplaatsen in de Nations League-duels met Wales en Polen. 

Flekken verdedigde zaterdagavond het doel van Oranje, daar waar iedereen toch rekening had gehouden met een basisplaats voor Jasper Cillessen na zijn goede optreden tegen België. Maar Cillessen was niet fit genoeg om in actie te komen. De doelman van Valencia kampt wel vaker met fysieke klachten en dat kan hem nog wel eens dwars gaan zitten in aanloop naar het WK. Reden tot zorgen bij Louis van Gaal. Niet in de laatste plaats omdat ook Justin Bijlow pijntjes had in het afgelopen seizoen. 

Lees ook: "Ik vind het niet prettig

Flekken daarentegen niet. De doelman speelde tegen Polen alweer zijn vierde interland. Maar zichzelf rijk rekenen, dat doet hij zeker (nog) niet. ''Het zijn weliswaar nog maar drie interlands tot het WK, maar het is nog wel een lange tijd'', wordt hij geciteerd door De Telegraaf. ''Daarin kan nog veel gebeuren. Daarom maak ik me op dit moment nog niet zo heel erg druk erover. Iedereen weet dat hij voor zijn plek moet strijden. Ik ben er daar eentje van. We gaan die strijd met open ogen aan en meer kan ik niet doen.''

Het Nederlands elftal sluit de interlandperiode dinsdagavond af met een thuiswedstrijd tegen Wales. Tijdens de eerste ontmoeting met Wales in deze editie van de Nations League stond Flekken onder de lat. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Cillessen dinsdagavond weer de voorkeur krijgt. Van Gaal gaf voorafgaand het duel met Polen al aan dat als Cillessen fit genoeg is om in actie te komen, hij het doel verdedigt tegen Wales. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen