Van Gaal legt 'plan B' uit: ook dan geen buitenspelers bij Oranje

13 juni 2022, 10:27   Bijgewerkt: 13 juni 2022, 15:00

Louis van Gaal gaat tijdens het wereldkampioenschap niet switchen naar een systeem met drie aanvallers. De bondscoach liet al meerdere keren weten dat hij niet tevreden is over het aantal buitenspelers dat hij ter beschikking heeft. Vooral de rechterkant is daarbij een probleem, aangezien Noa Lang, Arnaut Danjuma, Cody Gakpo en eventueel Memphis Depay het liefst van de andere kant komen.

"Ik heb wel een plan B. Dan denk ik dat ik met Memphis op de buitenkant ga spelen, waar hij dan de bal kan voorgeven met zijn rechterbeen", wordt de bondscoach geciteerd door Voetbal International. "Aan de andere kant een linkspoot, dat zouden Koopmeiners of Berghuis kunnen zijn. En dan met spitsen Wout Weghorst, Luuk de Jong of zelfs Virgil van Dijk. Dan heb je een plan B."

Zaterdagavond tegen Polen ging het moeizaam wat Oranje liet zien. Van Gaal besloot daarom om Weghorst in de ploeg te brengen, die tegen Wales had gezorgd voor de winnende treffer. De bondscoach vond dat de spits 'het heel goed heeft gedaan'. "Hij was aanspeelpunt en ging naar de eerste paal, waardoor er achter hem kansen ontstonden omdat hij mensen wegtrok. Daarvoor is Luuk de Jong ook nog steeds een kanshebber."

De Jong werd deze interlandperiode buiten de selectie gelaten door de bondscoach, maar hij is nog gewoon in beeld bij Van Gaal. Bij het plan B kan dus ook Van Dijk een belangrijke rol gaan spelen. Hij was tegen Polen ook niet van de partij. De centrale verdediger van Liverpool mocht na een lang seizoen eerder op vakantie van Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen