Zelfs Dumfries loopt op tandvlees: "Heb ik wel even aangekaart"

13 juni 2022, 12:33

Nederland verspeelde zaterdagavond punten tegen Polen. In de Nations League hebben alle grote landen al punten laten liggen. Volgens Denzel Dumfries is dat geen toeval. De vleugelverdediger denkt dat het te maken heeft met het loodzware seizoen.

"Want ik denk juist dat die motivatie er echt wel is. Ik denk dat het eerder met vermoeidheid te maken heeft", vertelt de voetballer in gesprek met het Algemeen Dagblad. De verdediger, die negentig minuten lang blijft rennen en vliegen, loopt zelf ook op zijn tandvlees. "Het is een lang seizoen geweest en voor mij ook nog eentje waarbij ik moest wennen aan een nieuwe club. Ik voel wel andere pijntjes dan bijvoorbeeld in het begin van een seizoen hoor."

Desondanks wilde hij graag voor het Nederlands elftal uitkomen deze interlandperiode. "Ik ging naar Zeist en had in mijn hoofd dat ik nog vier interlands volle bak zou gaan. Dat doe ik ook, maar het is aan het einde van het seizoen, dat zie je. Als je voor Oranje speelt, dan ga je gewoon", aldus de vleugelaanvaller, die verlangt naar de vakantie. "Ja, ik mag langer wegblijven bij Inter. Dat heb ik wel even aangekaart, haha. Nee serieus, ik krijg vier weken vakantie."

Oranje-systeem

Na de vakantie moet Dumfries zijn goede vorm van dit seizoen doorzetten. Het wereldkampioenschap is in november. De vleugelverdediger lijkt verzekerd van een basisplaats onder Louis van Gaal in het 3-4-1-2-systeem. Bij Internazionale speelt hij ook op die manier. "Een mooi, aanvallend systeem omdat je met zoveel mensen in het zestienmetergebied kan opduiken. Mensen dachten misschien dat het verdedigend voetbal zou opleveren, maar als je het goed uitvoert is dat helemaal niet zo."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen