Twijfels over Van Gaal-keuzes: 'Dat lukte zelfs Jezus Christus niet'

13 juni 2022 – Hugo Borst snapt niet waarom sommige spelers bij de selectie van het Nederlands elftal zitten. De columnist wijst naar Club Brugge-aanvaller Noa Lang, Atalanta Bergamo-verdediger Hans Hateboer en Vincent Janssen. Laatstgenoemde was compleet uit beeld toen hij naar het Mexicaanse Monterrey vertrok, maar ineens is hij weer van de partij.

Twijfels over Van Gaal-keuzes: 'Dat lukte zelfs Jezus Christus niet'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Morgen zal het Nederlands elftal revanche nemen op zichzelf. Tegen Polen was het niet zo goed. Winnen van Wales, dat zal wel lukken, zelfs als de bondscoach met spelers op de proppen komt die het (net) niet verdienen om in het Nederlands elftal te spelen. Voetballers als Noa Lang, Hans Hateboer en Vincent Janssen', schrijft Borst in het Algemeen Dagblad.

'Wat wil Louis van Gaal toch met Noa Lang en waarom geloven zoveel mensen in die jongen? "Als de boel in Qatar op slot zit, breekt Lang de boel open." Dat hoor ik kenners zeggen. Maar ik geloof er niets van. Als de boel op slot zit, pakt Lang rood. Kwartfinale verder met tien man. Einde WK', aldus Borst, die denkt dat zelfs de bondscoach de aanvaller van Club Brugge niet kan veranderen. Volgens de columnist is dat onbegonnen werk. 'Je kunt niet iedereen bereiken. Dat lukte zelfs Jezus Christus niet. Wie denkt de handleiding van Noa Lang te vinden, komt bedrogen uit.'

Hateboer noemt Borst 'een rare keuze', terwijl hij ook vraagtekens heeft over Janssen. 'Prima spits, maar niet voor Oranje', aldus de schrijver, die knipogend afsluit: 'Hoogstwaarschijnlijk zit ik er hartstikke naast. Vincent Janssen scoort vast uit een gave voorzet van Hateboer. Ik heb al veel verkeerd voorspeld in mijn leven. Ik heb nooit geloofd in Wout Weghorst, bijvoorbeeld.'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd