Poging Nice faalt: Kompany op weg naar Championship

13 juni 2022, 12:23   Bijgewerkt: 13 juni 2022, 12:34

Burnley heeft de strijd om de handtekening van trainer Vincent Kompany gewonnen. De komst van de Belgische oefenmeester leek even op losse schroeven te staan aangezien OGC Nice zich in de strijd had gemengd, maar uiteindelijk heeft de oud-trainer van Anderlecht toch gekozen om met Burnley in het Championship aan de slag te gaan.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag. Volgens het Belgische medium wil Burnley de trainer vandaag presenteren. Wegens de Brexit namen de onderhandelingen wat meer tijd in beslag komen. Kompany moest namelijk eerst in handen komen van een werkvergunning. Nu de 36-jarige coach die in bezit heeft, kan hij gepresenteerd worden bij The Clarets.

Het Franse Nice, waar onder meer Calvin Stengs en Pablo Rosario onder contract staan, waagde nog een poging om Kompany voor de neus van Burnley weg te plukken. Daar is de club uit de Ligue 1 echter niet in geslaagd, waardoor Burnley de nieuwe coach nu écht kan presenteren.

In Engeland zal Kompany in ieder geval niet gaan samenwerken met Erik Pieters. De Nederlandse linksback, die jarenlang onder contract stond bij de Britse club, vertrekt deze zomer. Ook Wout Weghorst lijkt Burnley - in ieder geval tijdelijk - te gaan verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen